Logeren bij Kunstenaars

 

Château de Lagravade is C L O S E D 

We have moved out !!! 

 

 

Sinds enige jaren wonen wij op Château de Lagravade in het Zuidwesten van Frankrijk.

 

Midden tussen Bordeaux en Toulouse, in het groene heuvelachtige Nouvelle-Aquitaine, ligt het prachtige kasteel "Château de Lagravade". 

 

Wij geloven dat deze unieke locatie een meerwaarde geeft aan onze kunstwerken en om hier ten volle van te kunnen genieten, bieden wij de mogelijkheid om hier enkele van uw vakantiedagen door te brengen.

 

Rondom het kasteel hebben wij ons sculpturenpark en in de gemeenschappelijke vertrekken houden we permanent tentoonstelling van onze werken, metalen sculpturen en textiele kunst.

 

 

Er zijn 4 ruime gastenkamers, elk met hun eigen charme en voorzien van alle hedendaags comfort.

Alle kamers bevinden zich op de eerste verdieping. 

Het kasteel is volledig gerenoveerd met respect voor de authentieke stijl. 

 

Bij aankomst wordt  een drankje aangeboden.

 

Anderzijds zal er de volgende ochtend een heerlijk, gezond en gevarieerd ontbijt wordt geserveerd in 'le grand salon' van weleer terwijl zijn prachtig uitgewerkte plafond u onmiddellijk weer even doet wegdromen.

 

Een ander aspect van ons leven is onze vegan filosofie. Wij opteren dan ook om onze klanten op een gemakkelijke manier te laten kennismaken met het voedingsgedeelte dat samengaat met deze levensstijl.

 

Ons ontbijt is met andere woorden volledig plantaardig. Een aangename ontdekking voor velen van onze gasten is al gebleken.  

Vers fruitsap, vruchtsalade, ontbijtgranen, vers brood en zelfgemaakt veganistisch gebak, alternatieve kazen en yoghurt, homemade confituur, heerlijke plantaardige melken, koffie, thee, ...

Al onze klanten spreken over Natalies ontbijt !!!

 

Wanneer iedereen in het kasteel is ontwaakt mogen de muziekvirtuozen onder jullie zich wagen aan de goed gestemde piano, terwijl anderen genieten van hun koffie of thee op het terras in het zuiders zonnetje. 

 

 

In het park van 2ha kan je heerlijk wandelen en ontspannen terwijl je her en der de grote kunstwerken van David kan beschouwen. In het Kasteel zelf is er plaats voor kleinere sculpturen en Natalie heeft er ook haar atelier en textiele Creaties hangen.

 

Ons project 'MetalloTextile'  is niet alleen un art nouveau, maar tevens een interessante versmelting van tegengestelde materialen, van twee karakters, waarbij meteen duidelijk wordt dat de één de ander nodig heeft om volop te kunnen zijn. 

 

Kijk ook even op onze 'speciale aanbieding pagina', wij doen een leuk aanbod voor onze kunstliefhebbers. 

 

Door de ligging van Château de Lagravade is het kasteel een perfecte uitvalsbasis om de streek en haar mooie natuur  te ontdekken. Reeds vanaf het park kan je over een verwilderde wandelweg door het bosje lopen tot aan de samenvloeiing van de rivieren Le Gers en La Garonne. Een kleine wandeling in de voetsporen van Charles Bouet, de rechter die het kasteel 150 jaar geleden liet bouwen.

 

De regio staat eveneens bekend als etappe op doorreis naar Santiago de Compostella. Op de grond van het Kasteel, met zicht op de mooie abdij van Layrac staat overigens nog een kruisbeeld als restant van een kapelletje dat vroeger diende als wegaanduiding naar Santiago de Compostella.

 

Bovendien zijn de fiets- en wandelroutes langs het pittoreske Canal des Deux Mers (van de Atlantisch oceaan naar de Middellandse zee) bijzonder populair. 

 

Het kleine Office de tourisme van Layrac ligt op wandelafstand en het grotere "destination Agen" vind je in het cetrum van het stadje op 10 km.

 

Verschillende restaurants zijn er te vinden in Agen (8 km).

Je bent slechts op 5 minuutjes rijden van de autostrade A62 Toulouse- Bordeaux.

 

 

Natalie, David, Zamira en Mirte heten u van harte welkom.


Château de Lagravade

 

Kasteel met Chambres d'hôtes de luxe

Permanente tentoonstelling van sculpturen in het park

alsook Metallotextile en

textiele kunst van Natalie Magnin in het kasteel

 

Château de Lagravade

Chambres d'hôtes

Parc de Sculptures

Art Textile

 

Layrac (Agen)

Tussen Toulouse et Bordeaux

Lot-et-Garonne

Aquitaine

France


Bed en vegan Breakfast Zuid West Frankrijk

Veganistisch ontbijt